Förpackning



Skoluppgift: Olja och vinäger förpackning, Grafisk Design II
Till denna uppgift hade vi i stort sätt helt fria händer. Vi skulle hitta flaskor, göra etiketter och själva förpackningen till olja och vinäger. För att min förpackning skulle sticka ut ville jag  göra den grafiskt stilren och enkel men samtidigt få lite av den exlusiva känslan. Här nedan kan ni läsa texten som står på den översta bilden där jag skriver om företaget och målgruppen jag valde att jobba med.

Företaget:
Zajedno betyder ”tillsammans” på kroatiska. Därav de två kvadratiska rutorna, som är vinklade 90 grader i logotypen, som är två färger svart och vit. De vill vara grafiskt snygga och stilrena i sin design och på så sätt sticka ut bland alla andra. Dekorelement är vinkeln som skapas i logotypen. Den ska alltid vara i 90 grader.

Oljan och vinägern framställs i Kroatien och importeras sedan därifrån hit till Sverige och andra länder. Zajedno är kända för att ha varor med hög kvalitet och är därför lite dyrare. De har exklusivare varor som de framställer själva, av högkvalitativ råmaterial och genom naturmetoder. Därför vill de ha rätt enkel och grafiskt stilren design med bara färgerna svart och vit. Det tycker de ger känslan av mer exklusivitet och intrycket av hög kvalitet som de står för. Andra varor som de framställer har samma koncept. De framställer produkter och varor som säljs ihop, två och två eller fler.

Målgrupp:

Målgruppen är både killar och tjejer som är 25 år och uppåt. De är medel- till höginkomsttagare och bor i mellanstor eller storstad. De gillar krydda i maten och testa nya smaker som inte är för dyra, men känns lite mer exklusivare än Willys och ICAs egna varor. De gillar medelhavsmat och lite smak på sin sallad.

Typsnittsbok


typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude
typsnittsbok_amplitude

Skoluppgift:
Typsnittsboken, Grafisk Design II
Det här måste varit en av de roligaste uppgifterna vi har fått göra! =) Vi blev tilldelade ett typsnitt och jag fick Amplitude av Christian Schwartz. Var lite skeptisk i början till typsnittet men nu älskar jag det! =)  Det är så snyggt och passar jättebra till bland annat stora rubriker. Jag har jobbat med kontraster och däribland just stora rubriker mot liten brödtext. Boken skulle vara minst 16 sidor, min blev 20 sidor och den skulle återspegla typsnittet och typsnittsdesignern. Schwartz har också gjort många andra typsnitt som är grymt snygga enligt mig =) Formatet på min typsnittsbok är 145x185mm.

Högskolan Dalarna affisch


Skoluppgift: Högskolan Dalarna affisch, Grafisk Design II
Vi skulle göra en affisch för att marknadsföra Högskolan Dalarna. Dalahästen, loggan och slogan skulle vara med, sen fick vi fria händer. Det riktiga formatet är 50 x 70 cm.
Min målgrupp: Ungdomar, både killar och tjejer. Främst gymnasieelever som ska snart gå ut, men också åldrarna 16-20. Intresserade av fim, musik, design, foto, vara me kompisar, fika. Jag ville att den skulle väcka uppmärksammhet utan att direkt säga Högskolan Dalarna. Utan man ska fånga upp mottagaren genom att de ska känna sig lite iakttagna och sen se vad det handlar om. Få det att fastna i deras hjärna, fast också på ett humoristiskt sätt.

Redesign av årsredovisning



Skoluppgift:
Redesigna sex uppslag i en årsredovisning, Grafisk Design II
Man fick en årsredovisning där man skulle redesign fram- och baksida, innehållsförteckningen, VD har ordet, ett uppslag med minst två diagram, balansräkning och noter. Jag valde att redsigna H&Ms årsredovisning från 2007. Jag tyckte den var rätt snygg från början, men att den var lite för grå och trist. Det jag har valt att jobba med mest är att få in mer av deras röda färg. Jag har även försökt att skapa kontrast genom bilder, teckengraden och färgerna svart vitt och rött. På de sista sidorna i årsredovisningen där alla siffrorna och dylikt är har jag valt att ha en röd tonplatta längs sidan så man lätt ska kunna se och hitta vart de finns. Formatet är 210x250 mm.

Konservburksetikett

Skoluppgift: Konservburksetikett
En av uppgifterna i Grafisk Design II var att formge en etikett till en konservburk som innehåller soltorkade tomater med mozzarella. Bilden har jag fotat själv och utifrån den har jag gjort de mörka tonplattorna. Jag ville ha en heltäckande bild med tonplattor vid sidan för texten. Bilden skulle vara i fokus och jag ville ha etiketten rätt enkel.

Grafiskt CV



Detta blev mitt grafiska CV. Det blev ett kvadratiskt format, 297×297 mm, som jag sedan vek ihop till ett kuvert. Inuti finns ett kort personligt brev och CV. Sen har jag mina kontaktuppgifter bakom den svarta fliken. Jag valde att jobba med CMYK för jag gillar de färgerna och de är snygga ihop. Sen är det ju fyra färger och jag hade fyra flikar att vika så det var helt enkelt meant 2 be =) För att visa min kreativa sida och förhoppningsvis sticka ut från de andra valde jag att göra det på detta sätt =)

Visitkort



Jag gjorde ett visitkort åt min kusin som är fastighetsägare. Vi snackade ihop oss om vad han ville ha och kom fram till att det skulle vara enkelt och stilrent. Eftersom han inte hade någon logotyp började jag med den. Han godkände den och då började jag skissa fram olika förslag på visitkort. Ovan ser ni resultatet som både jag och han är väldigt nöjda med! =)

Foton


                    High key                                 Mellantonsbild                     Low key

Skoluppgift

I bildbehandlingskursen, som vi läste första året, skulle vi göra en bildserie på tre bilder. En high key bild (som domineras av de ljusa tonerna), en mellantonsbild och en low key bild (som domineras av de mörka tonerna). Man fick jobba i grupper om två och två eller tre och tre. Jag och Hanna jobbade tillsammans och valde under den här bildserien att jobba med gosedjur. Vi har sedan gjort grundläggande retusch på samtliga bilder i Adobe Photoshop.



                  Gråbalansbild                 Hudtonsbild                   Referensbild  

I samma kurs fick vi göra en bildserie på tre bilder med en gråbalansbild, hudtonsbild och referensfärgbild (bild på något som i stort sett alla känner igen färgen på). På gråbalansbilden la vi på ett fotofilter och skärpa. På hudtonsbilden jobbade vi med selektiv färgförändring för att få den rätta hudtonen på händerna och även denna la vi skärpa på och en svart vinjettering för mer effekt. På referensfärgbilden jobbade vi med variationer för att få den rätta påsklije gula färgen och ökade mättnaden, även den fick mer skärpa. Alla bilder är retuscherade i Adobe Photoshop.

Foto Smedby, Kalmar


Den här bilden är tagen med en Canon 350D en solig februari dag i Kalmar =) Sen har jag retuscherat den i Adobe Photoshop.

Affischer till kårevenemang




Under min studietid på högskolan satt jag som marknadsansvarig på Borlänge Studentkår under ett år. Jag skulle då bland annat göra affischer och liknande för att marknadsföra olika event som hände på kåren. Mest var det våra kårkvällar som nästan alltid hade ett tema och även pokerkvällar. Här uppe ser ni ett urval av de affischer jag har gjort under den tiden =)

Illustration

Skoluppgift: Illustration av en bil

Bilen, en Koenigsegg, är illustrerad i Adobe Illustrator och var en av de första designuppgifterna vi fick göra i kursen Layout och Grafik som vi läste första året.


Ordsymboler

Skoluppgift: Ordsymboler
Under kursen Grafisk Design I fick vi i uppgift att göra ordsymboler av orden himmel, ilska och katt och förstärka de genom attribut, motsatt betydelse och/eller kontrastverkan.

Ny design

Hej hallå alla nya och gamla läsare =)
Nu är min nya blogfolio uppe. Tyckte som sagt att den andra var lite seg ibland, så hittade den här som funkar bättre och är snabbare. Gav mig möjligheter att göra en egen layout också nu när jag ändå var på g att fixa en ny =) *wiiie*
Stay tuned 4 more! =)

// peace out 4 now

RSS 2.0